Varför bär soldater Shemagh?

Shemagh är en unik halsduk med många användningsområden som bärs djupt in i efterrätten eller som modeaccessoar. Denna klädesaccessoar är en symbol för Mellanöstern. Den kommer också att hitta en plats i ditt omklädningsrum. Låt oss tillsammans upptäcka shemaghs användbarhet och historia, men framför allt varför bär soldater shemaghs?

Shemagh ursprunget till dess användning

Chèche, Shemagh et Keffieh

Shemaghen har sitt ursprung som en klädaccessoar i Algeriet, Egypten, Libyen, Tunisien och Marocko. Den är ett tecken på arabisk kulturell identitet. Denna sartoriala symbol för Mellanöstern är en scarf gjord av bomull.

Från början hade den vita och röda rutmönster. Den hålls på plats av en dubbel trådbygel. Tillsammans med en lång vit klänning användes denna scarf för att hålla kroppen sval i den heta solen och det torra klimatet.

I dag finns det många varianter av shemagh med mycket viktigare användningsområden.

Shemagh, mycket mer än bara en halsduk

keffieh

Shemagh, som vi känner den, är en huvudbonad som används i Jordanien. Den har länge använts för både dess praktiska och estetiska egenskaper. Innan den blev ett modeplagg användes halsduken också för att skydda huvudet mot solen. Det är ett tillbehör för alla terränger och mycket användbart i fientliga miljöer.

Den används för att skydda sin bärare från olika klimatrisker som kyla, värme och till och med vind. Denna huvudbonad är en riktig vän när det gäller att bekämpa temperaturfallet under natten. Du kan täcka hela ansiktet och lämna en liten glipa runt ögonen så att du kan se.

En terrängduglig militär shemagh

Span class=”s1″>En
terrängduglig militär shemagh
Shemgah är också mycket populär bland militären, liksom keffieh, touareg eller chèche. Det är ett viktigt tillbehör vid insatser i ökenmiljöer eller arabiska konfliktzoner.

NATO-trupper och amerikanska elitsoldater bär militära shemagh under sina uppdrag. De hjälper till att skydda dem mot vindbyar och extrema väderförhållanden.

I händelse av en skada kan en halsduk som shemagh också användas som ett första hjälpen-bandage.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *