Hur blir man soldat när man är 16 år?

Att bli soldat är en dröm som en del unga människor vill uppfylla. Den idealiska åldern för att ta värvning i armén (land- eller flottarmén) är 17 och ett halvt år. Det är dock möjligt att göra värnplikten tidigare. Så hur blir du militär vid 16 års ålder?

Vilka tillstånd behövs för att bli militär vid 16 års ålder?

young-military

Det är ännu inte möjligt för personer under 17,5 år att direkt inträda i arméns kårer.
De kan dock delta i praktikprogram för den militära perioden. Dessa praktikplatser kommer att ge en introduktion till den militära världen. De kommer också att kunna utveckla sina passioner och vissa värderingar som lojalitet, integritet och disciplin gentemot deltagarna.

Deltagaren kommer att :

  • vara mellan 16 och 30 år (minderåriga måste ha sina föräldrars tillstånd för att delta)

  • Vara av fransk nationalitet

  • Ha en god fysisk kondition.

De kommer att kunna registrera sig hos Cirfa (Försvarsmaktens informations- och rekryteringscentrum).

Den inledande militära perioden eller PMI: en introduktion till att bli soldat vid 16 års ålder

Den PMI eller inledande militär period är en kurs på 3 till 10 dagar där man får lära sig om olika frågor som rör det nationella försvaret. Denna period kommer att användas för att lära sig grundläggande militär kunskap som regementen, deras roller etc. Praktikanten kommer också att upptäcka alla delar av den militära världen och göra några övningar för att anpassa sig till livet i ett regemente.

Alla behov (mat, boende och kläder) kommer att tillhandahållas gratis av armén. Ett intyg om deltagande kommer att delas ut i slutet av PMI för att bli militär.

Den avancerade militära perioden för att specialisera sig

jeune soldat

Den avancerade militära perioden är längre och varar mellan 10 och 30 dagar. Syftet är att upptäcka ett specifikt jobb inom armén.

Den första kursen som kallas specialiserad avancerad militär period är avsedd att lära känna jobbet inom underhåll, transport, logistik, etc.

Den andra delen är den högre avancerade militära perioden. Den pågår i 19 dagar och syftar till att stärka mentala färdigheter och ledarskapsförmåga. De
nyinvigda får lära sig yrket som officer och underofficer.

Den sista kursen är fallskärmshopparens militära utvecklingsperiod på 12 dagar för elever i de förberedande klasserna vid försvarshögskolorna och den franska armén.

I nästa artikel kommer förklara vad ett militärt överskott är.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *