Tigerhelikopter, fransk stridshelikopter

Tigerhelikoptern är en av den franska arméns bästa stridshelikoptrar. Den har flera artillerier och kommer att användas i olika typer av insatser. För att upplysa dig, låt oss tillsammans upptäcka tigrehelikoptern, den franska stridshelikoptern.

Tigerhelikoptern, början av dess användning.

helikopter tiger

Helikoptermodellen Tiger används som ett fransk-tyskt spanings- och stridsflygplan. Den togs i tjänst 2005. EC665-modellen (tidigare namn på Tiger-helikoptern) föddes ur en diskussion mellan Frankrike och Tyskland under det kalla kriget. Den byggdes av Eurocopter som nu är känt som Airbus Helicopter.

Sedan dess har Tigerprogrammet för användning av denna typ av helikopter i beväpning skapats. Det ligger under OCCAR:s (Organisation conjointe de coopération en matière d’armement) ansvar. Den används också av Aviation légère de l’armée de Terre eller Alat.

De olika typerna av Tiger-helikoptrar

helikopter tiger i luften

Det finns fyra versioner av den här helikoptern :

  • HAD eller Helicopter Attack Destruction är en stridsmaskin med åtta AGM-114 pansarvärnsrobotar utöver vapnen i HAP-modellen
  • HAP eller Helicopter Support Protectionär utrustad med fyra Mistral 2 luft-till-luft-missiler och fyra korgar med 12 raketer, samt ett THL 30 kanontorn

Det finns även tigerhelikoptermodellen ARH [armed reconnaissance Helicopter] som utvecklats av den australiska armén och är utrustad med åtta missiler, två korgar med 19 raketer. Inte att förglömma är UHT [UnterstutzungsHubschrauber Tiger] som är en tysk modell specialiserad på pansarvärnskrigföring.

Varför använder den franska armén Tiger-helikoptern ?

hélicoptère militaire tigre

Helikoptern tigre används som stridshelikopter i den franska armén. Den har en lätt struktur och kan neutralisera mål på flera kilometers avstånd. Den används också för att säkra och övervaka operationsområden. Helikoptern fungerar också som stöd för trupper på marken.

Fördelarna med att använda den är följande:

  • Hastigheten, med en marschfart på 280 km/h för HAP-modellerna och 315 km/h för HAD

  • Helikoptern är mycket snabb.

  • Uexceptionell termisk, radar- och visuell smygförmåga

  • Minimal radar- och infraröd avbildning

  • En bra räckvidd på cirka 800 km

  • Utmärkt beväpning

Vi kommer att dela en video om tigerhelikoptern.

I nästa artikel kommer vi att tala om Franska arméns stridsflygplan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *