Vad är rollen för en medlem av militären: Militär jobbfil

Begreppet militär omfattar alla som arbetar inom de väpnade styrkorna. I motsats till vad många tror handlar militäryrket inte bara om att strida, utan kan också vara ett generalistyrke. Det finns ungefär hundra yrken. Men då vad är militärens roll ; Och militärens jobbkort ;

Alla yrken samarbetar och bidrar mot samma mål : att erbjuda skydd och solid fred för landet. Och det är det vi ska utveckla.

Militärens funktioner

militaire de rang

Källa: pexels-amar-preciado

Den franska armén betalas och anställs av staten och avser helt enkelt den franska militärstyrkan. I synnerhet finns det fyra huvudgrenar av de väpnade styrkorna: armén, flygvapnet, den nationella flottan och gendarmeriet.

Varje gren har sina egna uppdrag. De
väpnade styrkorna rekryterar dock fortfarande generalistyrken som redovisning, ledning, chaufförer, kockar …
Som
ett resultat måste militärpersonalens roller klassificeras efter styrka.

Armén

Armén hanterar, som dess namn antyder, landmilitära styrkor. Soldaterna i denna gren har sedan roller som är utformade för att skydda det nationella territoriet mot fientliga arméer eller katastrofer. För att göra detta använder armén trupper, vapen och maskiner. Här är funktionerna för varje :

  • I infanteri och artilleri : soldaterna i dessa divisioner är ansvariga för att slåss.
    De ansvarar för att styra stridsvagnar, avfyra kanoner, genomföra närstrider och mycket mer.

  • Genierna : deras roll är att röja hinder och göra befolkningen säker under naturkatastrofer (cyklon, översvämning, jordbävning …). De är också ansvariga för arméns infrastruktur.

  • Hälsovård : soldaternas roll i detta avsnitt är att ta hand om skadade och sjuka.

  • Främlingslegionen : deras funktion är att strida utanför territoriet.

  • Generalerna leder den väpnade styrkan och agerar internationellt.

Flygvapnet

force armée aérienne

Källa: pexels-pixabay

Flygvapnet ansvarar för försvaret av landets luftzoner. Det är också uppdelat i flera divisioner :

  • Det strategiska flygvapnet : Både högre officerare och officerare hanterar kärnvapen.

  • Stridsflygvapnet : de strider med jakt- och stridsflygplan. De övervakar också specifika områden och kan utföra spaningsuppdrag.

  • Projektionsflygvapnet : de hanterar transporter och förnödenheter.

Den nationella flottan

Den nationella flottan ansvarar för att skydda kuster och hav. Varje soldat är tilldelad varje division :

  • Utbåtsstyrkan : soldaterna arbetar i en ubåt. Antingen strider de för att försvara och anfalla eller bevakar områden.

  • Naval aviation : de ser efter ett hangarfartyg.

  • Den marina aktionsstyrkan : de arbetar på ett fartyg med vilket de patrullerar, och naturligtvis slåss i händelse av fara.

  • Marinens fusilierer och kommandos : de utför landattacker från havet. Antingen för att försvara en region eller en plats.

Gendarmeriet

För det nationella gendarmeriet säkerställer de särskilt säkerheten för civila, rättsliga och administrativa operationer. Därför upprätthåller de ordning, vägtrafik, genomför utredningar … Men i händelse av krig kan de gå med i armén. Endast gendarmeriet lyder under inrikesministeriet. För de övriga ansvarar försvarsministeriet.

Militärt yrkesblad

bannière pub

Militär är ett yrke som är öppet för alla, men du måste ändå uppfylla vissa villkor för att komma in. Här är några saker du behöver veta.

Lönen för en soldat

Som nämnts ovan finns det flera typer av soldater. På grund av detta måste vi klassificera efter rang, armé, utförda uppdrag och bonus. I det här fallet kan en person som precis har tagit värvning få cirka 1 500 euro i bruttolön och 1 200 euro i nettolön per månad. För officerare kan lönen uppgå till 3 000 euro. För värnpliktiga frivilliga är den cirka 1 200 euro och för aktiva reservister nästan 700 euro. Men utöver lönen får de mat och husrum.

Färdigheter och krav för att bli officer

militärt yrke

Källa: pexels-pixabay

För att gå med i armén måste du vara mycket disciplinerad, eftersom det verkligen är grunderna.
Dessutom måste du också vara en lagspelare och ha en mycket stark arbetsmoral och mod. För kraven är det obligatoriskt att ha en god fysisk kondition samt en stabil mental hälsa.

Därefter måste du vara minst 17 och ett halvt år gammal för att kunna gå med i armén. Men var försiktig, du får inte vara över 29 och 26 för volontärer. Slutligen är franskt medborgarskap obligatoriskt.

När det gäller kvalifikationer är underofficerare tillgängliga även utan baccalaureate. Men för att bli underofficer krävs en baccalauréat och för att bli officer är bac+2 den lägsta examen som krävs. För andra allmänna yrken inom armén krävs bara att man har motsvarande kompetens.

Utbildning för
att
bli soldat

För att gå med i armén måste du genomföra en utbildning. Men innan dess måste varje kandidat klara urvalstestet efter att ha uppfyllt de förväntade villkoren som nämns ovan. För underofficerare ansvarar CFCIM eller Centre de la formation initiale militaire. Utbildningen varar mellan 4 och 12 veckor.

För officerare och underofficerare måste du genomföra ett uttagningsprov och utbildningen äger rum vid militärakademin i Saint-Cyr Coëtquidan och varar mellan 1 och 3 år.

 I nästa text får du veta mer om hur den militära grundutbildningen går till.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *