Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie (Gendarmeriets övervaknings- och interventionsenhet): arbetsbeskrivning!

Gendarmeriets övervaknings- och interventionsenhet (Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie) skapades för att hjälpa gendarmeribrigaderna i kampen mot brottsligheten. Det är på sätt och vis en särskild interventionsenhet som består av mycket erfarna och mycket fysiska soldater. Det finns cirka 30 gendarmer i varje departement. Men vad är egentligen gendarmeriets Peloton de surveillance et d’intervention? Vilka är dess uppgifter? Och hur blir man involverad? Det är vad vi ska ta reda på i den här artikeln.

Vad är Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie (PSIG)?

unité d'interventions spécialisées

Källa: pexels-mathias-reding

Det här är en särskild interventionsenhet för bekämpning av brott på allmän väg. Faktum är att Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie, PSIG, tillhör det franska nationella gendarmeriet. Det inrättades 1975 för att minska gendarmeriets arbetsbörda. Varje franskt departement har sitt eget PSIG. Lufttransportgendarmeriet har dock också PSIG.

accessoires psig

Varje PSIG, som består av cirka trettio erfarna soldater, leds av en underofficer som ofta är en överbefälhavare eller en major. Men sedan 2022 har dessa enheter enbart bestått av underofficerare. De genomgår mycket fysisk träning för att kunna genomföra professionella insatser. Eftersom det är en typ av gendarmeri har PSIG sin egen uniform och logotyp.

Vilka är deras uppdrag och funktioner ?

De viktigaste funktionerna för PSIG-gendarmer är att skydda områden och arrestera brottslingar. Som ett resultat är deras uppdrag flera för att framgångsrikt bevara säkerheten för allmänna genomfarter. För det första har
de till uppgift att bevaka känsliga områden, särskilt på natten. I själva verket letar PSIG efter information och flagranta brott. För det andra ingriper de i nödsituationer och alla handlingar som stör den allmänna ordningen. De kan också ingripa vid folksamlingar eller offentliga evenemang. PSIG kan också ingripa i händelse av en terroristattack, men på ett villkor: medlemmarna måste vara i PSIG som klassificeras som SABRE. Slutligen kan den också vidta åtgärder efter en tvist mellan individer (familj, vänner etc.), ett slagsmål, en olycka (bil, motorcykel etc.) eller ett inbrott.

PSIG kan också ersätta den rättsliga polisen såtillvida att de utför husarrest, rättsliga överföringar, engångsinterventioner och många andra. De är dock mer inriktade på fältarbete än på administrativa uppgifter.

Vilka förfaranden gäller för att gå med i Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie ?

gendarmes spéciales

Källa: Pexel-pixabay

Endast gendarmer kan ansluta sig till PSIG, eftersom rekryteringen sker internt. För det andra måste vissa villkor vara uppfyllda. För det första finns det ingen tävlingsexamen att ta, utan urvalet kommer att ske genom frivilligarbete. För det andra måste de frivilliga vara i utmärkt fysisk kondition och mellan 18 och 35 år gamla. Slutligen måste gendarmerna minst vara underofficerare för att kunna ansluta sig till PSIG, eftersom majoriteten av dess medlemmar är underofficerare i karriären. Frivilliga biträdande gendarmer som uppfyller villkoren kan dock också gå med.

PSIG:s utrustning och uniformer

PSIG:s medlemmar har den utrustning och de uniformer de behöver för att utföra sina uppdrag på rätt sätt.
Deras uniformer består av en blå hjälm med deras logotyp på, en tung skottsäker väst, byxor och en marinblå militär taktisk jacka. Deras utrustning omfattar en teleskopisk batong, en pistol, tårgas, defensiva kulraketer, kravallsköldar, pumpgevär, automatkarbiner och maskinpistoler. Det bör noteras att denna utrustning tillhandahålls av gendarmeriet.

PSIG-utbildningskurser

PSIG

Källa: pexels-mathias-reding

Utbildningen för PSIG-medlemmar fokuserar på ingripandemetoder. Som ett resultat lär de sig att bemästra dessa motståndare framför allt annat. För att göra detta måste de lära sig stridsteknik, användning av dödliga och icke-dödliga vapen (skjutvapen, batonger, granater etc.) och interpellationsetik. Det är
därför deras utbildning är mycket fysisk, mycket ansträngande och kräver stor disciplin.

Någon användbar information om PSIG

Medlemmar i PSIG har möjlighet att avancera, de kan faktiskt stiga i graderna och bli officer internt. De kan också byta tjänst och enhet när åldersgränsen har uppnåtts. Grundlönen för en PSIG är 1 607 euro, exklusive tillägg, bonusar och förmåner. Därefter varierar den och utvecklas beroende på grad, kategori, familjesituation och stationeringsort.

I nästa text får du veta mer om SMV: allt du behöver veta om frivillig militärtjänstgöring

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *