Så länge det har funnits arméer har det funnits fotsoldater. I själva verket har de funnits sedan urminnes tider, men ordet myntades inte förrän på 1300-talet e.Kr. Numera föredrar de flesta att använda orden soldat, militär och kombattant i stället för infanterist. Faktum är att alla infanterister är soldater, men alla soldater är inte nödvändigtvis infanterister. I själva verket syftar termen infanterist på specifika soldater inom en armé. Så vad är en infanterist? Vilka är hans uppgifter? Det är vad vi ska ta reda på i den här artikeln.
Fantassin : Definition
Källa: pixabay
Etymologiskt betyder termen fantassin ung krigare och barn liten pojke. Det kommer från det italienska ordet fantaccino, vars förkortade form är infante eller barn, ursprunget till termen infanteri. I armén är infanterister soldater som strider till fots och alla deras enheter kallas infanteri. De skiljer sig från artillerienheten. De använder så kallade lätta vapen (kulsprutepistoler, gevär, pistoler, knivar, granater…) för att bekämpa fienden.
För att vara tydlig kämpar infanterister till fots, men de använder olika färdmedel som motorcyklar, hästar, flygplan eller lastbilar för att ta sig till specifika och avlägsna platser. Men under krig eller uppdrag går de naturligtvis mest hela tiden. Män och kvinnor kan alla bli infanterister.
De olika typerna av infanterienheter
Källa: m2a3-bradley
För att vara funktionella och effektiva under uppdrag och krig har arméer skapat olika typer av infanterienheter. De klassificerar infanteriet efter transportmedel. Här är de :
- Fotinfanteri: detta är infanterister som rör sig till fots. De kan marschera 40 km per dag.
- Kavalleri : detta är infanterister som rider på hästar för att förflytta sig.
De har en aktionsradie på 160 km per dag. - Motorcykelinfanteri : som namnet antyder är det här infanterister som använder motorcyklar. De kan förflytta sig 480 km per dag.
- Motoriserat infanteri : infanterister förflyttas av hjulförsedda transportfordon som lastbilar. De förflyttar sig cirka 480 km per dag.
- Mekaniserat infanteri : infanterister använder stridsvagnar eller bepansrade transportbilar för att förflytta sig 280 km per dag.
- Fallskärmsförband : infanterister transporteras med flyg för att utföra specialuppdrag.
Tack vare modern teknik har traditionella förflyttningsmedel som hästar och cyklar nästan försvunnit.
Infanterisoldaternas uppdrag
Källa: pexels-antonio-prado
Infanteriet består av 39 infanterister i varje enhet. Dessa är i själva verket de viktigaste trupperna för att bekämpa fiender under ett krig. Det är också de som utför de typer av uppdrag som infiltration, kommandoåtgärder … Med andra ord, det är infanteristerna som direkt konfronterar motståndararméer. Ur
denna synvinkel finns det två typer av infanteri : arméinfanteriet och marininfanteriet.
Infanteristernas roller beror på deras förmåga och specialisering. De är missilskyttar, skyttar med specialvapen, radiooperatörer, förare av bepansrade eller icke-pansrade transportbilar och precisionsskyttar. De används också för att försvara, anfalla eller infiltrera specifika platser.
Hur blir man en infanterisoldat ?
Källa: pexels
För att bli infanterist i den franska armén måste du uppfylla vissa villkor. För det första måste du :
- vara
mellan 17,5 och 30 år gammal; - vara
av fransk nationalitet; - Ha en nödvändig fysik och en stabil och uppfylld mental,
- Vara vid
god hälsa; - Ha en god känsla av patriotism &.
- Vara
i överensstämmelse med JDC eller nationell tjänst skyldigheter och dra nytta av medborgerliga rättigheter; - Vara rigorös, modig och disciplinär;
- Ha stor anpassningsförmåga.
Boka sedan tid med en rekryteringsrådgivare för att se vilka möjligheter som finns i armén. Sedan kan du ansöka och om du blir utvald kommer du att få göra tester. Slutligen, om du är framgångsrik, kommer du att genomgå utbildning inom armén som infanterist. Naturligtvis väljer du själv din karriärväg. Underofficerare tjänar cirka 1 362 euro i månaden och får kost och logi.
I nästa text får du veta mer om Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie : fiche métier !”