Hur många militärer finns det i Frankrike?

Den franska armén består av flera väpnade styrkor som bestämmer landets eldkraft samt dess huvudsakliga försvar. Arméns huvudsakliga ansvar är att skydda befolkningen från yttre och inre hot samt landets territorier. Den tjänar sedan allmänheten för att garantera deras säkerhet och upprätthålla ordningen. Dessutom representerar antalet aktiva militärer delvis landets slagkraft och försvarsförmåga. Men det beror också på befolkningens storlek. Så detta är en mycket viktig punkt att känna till. Så hur många soldater finns det i Frankrike? För att ta reda på det uppmuntrar vi dig att studera den här artikeln.

Vem är militären i Frankrike ?

Franska militären

Source: diego-gonzalez-unsplash

Låt oss först ta en titt tillsammans på de olika militärpersonerna som är aktiva i Frankrike och deras funktioner. Den franska militären är uppdelad i fyra huvudstyrkor, var och en med sin egen roll. Armén, luft- och rymdstyrkorna, den nationella flottan och gendarmeriet. De
väpnade styrkorna leds av en arméchef och varje gren står under befäl av en stabschef.

Armén är Frankrikes viktigaste makt eftersom den är ansvarig för att skydda den franska befolkningen. Den bekämpar terrorism, interna och externa hot och våld av alla slag.

När det gäller luft- och rymdstyrkan, har den hand om det aeronautiska området, dvs. stridsflygplan, hangarfartyg och många andra. Den består av flera skvadroner som syftar till att bevara luftdomänen.

collection de treillis militaire

Den franska marinens huvudsakliga uppgift är att skydda havskuster. Dessutom sträcker sig dess skyddsområde till sjövägar som används för internationell handel, ekonomiska sektorer och utomeuropeiska. Den deltar också i nukleära avskräckningsstrategier samt externa uppdrag.

Slutligen, när det gäller det nationella gendarmeriet,det är särskilt ansvarigt för att upprätta intern ordning och säkerställa allmän säkerhet. Dessutom är denna väpnade styrka kopplad till inrikesministeriet. Gendarmerna kan emellertid också delta i externa operationer om så krävs.

Antalet militärer i den franska armén

Gendarmerie nationale

Källa: lucas-lemoine-unsplash

Totalt kommer den franska armén att bestå av 240 000 personer år 2023, varav 205 000 kommer att vara aktiv militär personal och 35 000 reservister. Faktum är att de senare också ingår, eftersom de är civila frivilliga och tidigare militär personal som är en del av den militära reserven. Att vara militär är i själva verket ett jobb, medan reservister, till skillnad från aktiv militär personal, har andra jobb.

Bland all denna personal har armén ensam 130 000 militärer, omkring hälften av den totala styrkan i den franska armén. Av dessa är cirka 15 000 reservister, 15 000 officerare, 38 852 underofficerare och 61 148 underbefäl.

Den franska flottan har cirka 35 113 militär personal, inklusive 6 775 underbefäl, 23 043 underofficerare, 4 559 officerare och 736 reservister.

När det
gäller luft- och rymdstyrkan är dess styrka cirka 40 531 soldater och kvinnor, bestående av 10 065 underofficerare, 23 695 underofficerare, 6441 officerare och 158 frivilliga.

Slutligen finns det cirka 34 356 medlemmar i det nationella gendarmeriet.

Beror ett lands militärmakt på antalet militärer ?

soldat français

Source: jan-abellan-unsplash

Frankrikes militärmakt beror förutom på antalet militärer även på landets teknologi, vapen, utrustning, ekonomi (budget) och militära metod. Frankrike har också en kärnvapenavskräckning, vilket gör det till ett av endast tre länder i Europa (tillsammans med Storbritannien och Ryssland) som har en sådan. Dessutom har Frankrike det näst största antalet militärer i Europa (efter Ryssland), före Tyskland och Italien. Som ett resultat har Frankrike inom Europeiska unionen den mest kraftfulla armén enligt webbplatsen Global Firepower och den 7: e mest kraftfulla i världen.

Nästa text kommer att berätta om Hur man blir en frivillig biträdande konstapel: arbetsbeskrivning

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *