Vilka är fördelarna med att vara militär?

Oavsett kår har de alla samma mål, vilket är att upprätthålla ordningen, skydda det nationella territoriet och dess befolkning samt försvara intressen. Som ett resultat måste militären ägna sig åt hemlandet genom att utföra olika uppdrag. Sedan 1979 har den franska armén blivit en yrkesarmé som erbjuder många fördelar för dem som vill ta värvning. Före det datumet anställde armén bara personer som skulle bli soldater i nationens tjänst. Idag lockar armén ett stort antal unga människor tack vare alla sina privilegier. Men, vilka är fördelarna med att vara militär ? Det är i den här artikeln som du får alla svaren.

Ett tillgängligt yrke för alla nivåer

militaire en groupe

Källa: scandinavian-backlash-unsplash

Att bli militär är öppet för alla franska medborgare mellan 18 och 32 år. Och för att gå med i leden krävs inget diplom. På grund av detta är det en stor fördel för unga människor med en nivå 3e eller lägre som vill ha ett stabilt, välbetalt jobb. Bland annat är det en möjlighet och en ära för alla individer utan examen att tjäna nationen.

För att bli underofficer krävs dock en bac och för en officer är det minst bac+2 som gäller.
Innan du ansöker måste dock vissa villkor vara uppfyllda, till exempel att du är i utmärkt fysiskt och psykiskt skick.

Möjlig karriärutveckling

militaire de rang

Källa: hizir-kaya-unsplash

I armén är det även för en underofficerare möjligt att tänka sig en karriärutveckling. Efter urvalet följer ett 3 till 5 år långt förnybart kontrakt. Om du förlänger ditt kontrakt har du möjlighet att stiga i graderna. För att bli officer måste du klara ett uttagningsprov. Ju högre grad, desto högre lön och desto fler privilegier. Det finns också möjlighet till omskolning efter det militära kontraktet. Till exempel att bli säkerhetsvakt eller ingripandeofficer.

Ett välbetalt jobb

missions militaire

Source: specna-arms-unsplash

A andra sidan är militär personal också mycket välbetald med tanke på att deras arbete inte alls är lätt. Faktum är att nybörjare får cirka 1 600 euro i bruttolön per månad eller 19 000 euro per år. Detta kompletteras med olika bonusar, olika ersättningar med boende erbjuds (endast för ensamstående eller gifta, men bor ensam).

För högre officerare är det cirka 5 500 euro per mindre med många fler privilegier. Dessutom beror en militärs lön på hans grad, anciennitet, mobiliseringsbidrag, befordringar och familjesituation. Sammanfattningsvis tillgodoser militäryrket perfekt en familjs behov, vilket är mycket fördelaktigt för dem utan kvalifikationer.

Ett yrke som utförs med heder och mod

 militära klädkollektioner

Här våra samlingar av militärkläder på militärt överskott

Till skillnad från andra yrken ger det prestige att vara medlem i militären och anses vara hjältemodigt. Detta kan förklaras avdet faktum att en soldat sätter sitt liv på spel för att försvara sitt land och sitt folk. Efter varje uppdrag eller strid välkomnas en soldat alltid som en hjälte som hjälpt till att skydda sitt lands och sitt folks heder. Och det är inte alla som kan göra det; det här yrket är bara för de modiga, lojala och disciplinerade. Som ett
resultat  förtjänar du ditt folks beundran och respekt som en soldat som räddar sitt land.

Ett jobb som stärker mentalitet, fysik och karaktär

militär resa

Källa: joel-rivera-camacho-unsplash

Militärt arbete stärker också karaktär, mentalitet och fysik. För det första kommer erfarenheten av att vara i militären att introducera dig till ett stort antal saker som vardagslivet inte erbjuder. Som ett resultat av detta kommer du som soldat att vara djärvare, modigare, mer disciplinerad, mer organiserad och mer mogen. För det andra kommer du också att ha ett sinne av stål, ett analytiskt sinne och en fantastisk sinnesstämning. Din pliktkänsla är skarpare än någonsin och du vet vad som är värdefullt och ansvarsfullt. Slutligen kommer du att ha en mycket atletisk fysik, med stor uthållighet och i mycket god kondition. Dessutom
kommer du att samla på dig en enorm mängd överlevnadstekniker, stridstekniker och mycket mer.

En mycket social aktivitet som gör att du reser mycket

soldater som hjältar

Source: joel-rivera-camacho-unsplash

Att vara militär innebär också att vara i sällskap med många andra soldater. De är i själva verket vapenbröder, vänner, lagkamrater och till och med en medlem av hemlandet. Faktum är att det militära yrket kommer att introducera dig till många bekanta som till och med kan bli mycket nära i framtiden.

Slutligen kommer du som soldat att uppmanas att utföra OPEX-uppdrag under hela din karriär. Som ett resultat av detta kommer du att resa mycket runt om i världen. Om du gillar att upptäcka andra länder är det här jobbet för dig.  

I
nästa text kommer vi att berätta om

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *